torstai 11. toukokuuta 2023

17. Hankkeen tulokset- hybridikoulutusmalli


 

Hyvät lukijat,


Hanke loppuu heinäkuussa ja olemme elokuusta 2021 saakka keränneet valtavasti tietoa ja ymmärrystä hybridioppimisesta ja -opetuksesta. Ohessa on hankkeemme lopputuotos; hybridikoulutusmalli terveystieteiden osaamisen varmistamiseksi. 

Malli perustuu syvälliseen tiedonkeruuseen eri menetelmin ( mm. opettajien ja opiskelijoiden kansalliset haastattelut).  Mallissa kuvataan terveystieteiden geneerinen osaaminen, johon vaikuttavat globaalit muutokset yhteiskunnassa ja koulutuksen digitalisaatio, jotka haastavat myös koulutusta vastaamaan sosiaali- ja terveysalan haasteisiin. Terveystieteiden osaajilta ja asiantuntijoilta vaaditaan johtamisosaamisen lisäksi mm.yhteistyöosaamista, kykyä soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa toiminnan kehittämisessä, mutta myös yhteiskunnallista vaikuttamisosaamista. Opettajien laaja osaaminen tukee oheisen osaamisen kehittymistä. Hybridioppiminen haastaa opiskelijoita, mutta tuo heille joustavuutta ja myös vastuuta omasta oppimisesta. On tärkeää että opiskelijoita tuetaan hybridioppimisessa.

Opettajan osaaminen on kuvattu erikseen ja sisältää suunnittelu-ja resurssointiosaamista, teknologista osaamista, vuorovaikutusosaamista, digipedagogista osaamista ja eettistä osaamista. Nämä osa-alueet on kuvattu alla. 

Mallia voidaan soveltaa eri tieteenaloille laadukkaan hybridiopetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

 Tervetuloa Oulun avoimeen yliopistoon suorittamaan Hybridiopetusosaamisen täydennyskoulutus (2 op), joka on täysin verkossa suoritettava ja ilmainen koulutus. Saat siitä myös Hybridiopetusosaamisen osaamismerkin (open badget).

Lisätietoja: Avoin yliopisto, Oulu



                                 


   






                                   



Olimme mukana myös vastikään 15. Opintori 2023 tapahtumassa Oulun yliopistossa, joka toteutettiin sekä lähi- , että hybriditapahtumana. Tänä vuonna teemana oli hyvinvointi (opettajien ja opiskelijoiden). Meidän hankkeellamme oli iltapäivällä työpaja.

Työpajassamme loimme hankkessa kehitettyjen opetusmenetelmien lisäksi uutta, ja keskustelimme tärkeistä huomioista opetuksen toteutuksen osalta. Olimme kaikki samaa mieltä, että vertaistuki ja kollegiaalisuus myös hybridiopetuksen suhteen on erittäin tärkeää. Keskustelimme myös oheisesta mallista ja opettajan osaamisesta.

Mukavaa kesää!

Yst. Sari, Heli ja Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

17. Hankkeen tulokset- hybridikoulutusmalli

  Hyvät lukijat, Hanke loppuu heinäkuussa ja olemme elokuusta 2021 saakka keränneet valtavasti tietoa ja ymmärrystä hybridioppimisesta ja -o...