perjantai 11. helmikuuta 2022

5. Hybridikoulutusmalli kevään agendalla


Hei lukijat,

Vuosi vaihtui, ja helmikuu on jo pian puolessa välissä. Syksyn työskentely on antanut hyvät lähtökohdat tämän kevään työskentelylle ja tavoitteiden saavuttamiselle. Kevään aikana meillä on tavoitteena rakentaa teoriaan pohjautuva hybridikoulutusmalli olemassa olevasta sekä hankkeen aikana kerätystä tiedosta sekä suunnitella toista työpakettiamme eli opettajille suunnattua hybridiopetuskoulutusta. 

Olemme luoneet Oulun yliopistossa muiden digipedagogiikkaa ja opetusta kehittävien hankkeiden kanssa verkoston, ja rakennamme parhaillaan toukokuulle 18.5 yhteistä, avointa tapahtumaa liittyen digipedagogisiin ratkaisuihin ja hybridiopetukseen. Tapahtumassa on asiantuntijapuheenvuoroja, paneeli sekä avointa keskustelua hyvistä opetuskäytänteistä. Laitathan päivänmäärän jo kalenteriin! Yhteistyö erilaisten kehittämishankkeiden (osa ESR-hankkeita) kesken on tärkeää, koska jaamme yhteisiä tavoitteita opetuksen kehittämisestä ja opettajien kuormittuneisuuden vähentämisestä ja meillä on myös toisillemme annettavaa. Myös organisaation tasolla tapahtuu paljon: on teknologiapäivityksiä kampuksille sekä henkilökunnalle tarjottavaa tekniikkakoulutusta.
Alkuvuodesta olemme rakentaneet yhteistyötä yhä tiiviimmin myös Opetuksen ja Koulutusteknologian yksikön kanssa, mikä tarjoaa oppimisen tutkimuksen tuoreen tutkimustiedon ja mahdollisuudet luoda hybridikoulutusmallista siten myös vahvasti oppimisen tukemiseen painottuvan, vaikka teknologia näyttelee vielä isoa roolia hybridiopetuksessa.

Syksyllä ideoitujen ja kehitettyjen opetuksen eri menetelmien pilotointi myös jatkuu kevään aikana. Lisäksi meillä on viisi innokasta terveystieteiden maisteriopiskelijaa tuottamassa tietoa hybridiopetuksesta.

Tästä on ilo jatkaa eteenpäin. Olemme kirjoittamassa kevään aikana blogissamme yhteisöllisestä oppimisesta, sosioemotionaalisesta vuorovaikutuksesta sekä hybridiopetuspilotoinneista ja koulutusmallin rakentumisesta.



Kuva: Pixabay

Sari, Tiina ja Heli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

17. Hankkeen tulokset- hybridikoulutusmalli

  Hyvät lukijat, Hanke loppuu heinäkuussa ja olemme elokuusta 2021 saakka keränneet valtavasti tietoa ja ymmärrystä hybridioppimisesta ja -o...